Dalby

naboer

boliger

butikker & spisesteder

Velkommen til Dalby – En by for pendlere

Dalby er en bosætnings- og pendlerby med lidt over 2.000 indbyggere. Byen har mange år tilbage været præget af landbrug og produktionslandskab. En stor del af byen er vokset frem i 1960’erne, og er derfor karakteriseret ved store, åbne parcelhuskvarterer.

Dalby kendes af flere som byen, hvor Heering etablerede kirsebærplantage og fabriksbygninger til produktion af sin kendte kirsebærlikør. Området var i mange år et livligt erhvervsområde og bidrog med lokale arbejdspladser. Til trods for sit navn ligger Dalby nærmere på siden af en bakke og ikke i en dal. Byen strækker sig fra Ådalens bund til et stykke fra toppen af Dalby bakke.

“Dalby ligger tæt på motorvejen og er dermed godt placeret i forhold til pendling”

Dalby ligger tæt på motorvejen og er dermed godt placeret i forhold til pendling. Den har en lang række velfungerende servicetilbud, heriblandt en Superbrugs, et ældrecenter, en restaurant samt et aktivt sports- og foreningsliv. Dalbys Gymnastik- og Idrætsforening har et varieret udbud af sportsgrene og sportsfaciliteter, som de mange aktive borgere i Dalby nyder godt af. Dalbys borgere er velorganiserede i Dalby Borgerforening, der ønsker at styrke det lokale fællesskab og kultur- og handelslivet. De står bag en række arrangementer, der bl.a. finder sted i byens forsamlingshus.