Karise

naboer

boliger

butikker & spisesteder

Velkommen til Karise – En by fuld af kultur og sammenhold

Karise er en stationsby midt i naturen med omkring 2.200 indbyggere og et aktivt sports- og foreningsliv. I Karise kan man bo i byen og samtidig være tæt på landet og naturen.

Det er nemt at komme til og fra Karise, idet byen har gode vejforbindelser og offentlig transport. Fra stationen i Karise er der 18 minutter til Køge og fem kvarter til København. Karise har en historie, der går tilbage til middelalderen, hvor Karisegård og Karise Kirke blev anvendt som fæstningsanlæg. Byens sagn om helgener og myter om ”Carl af Rise” har lagt navn til Karise i 1200-tallet.

“I Karise kan man bo i byen og samtidig være tæt på landet og naturen”

Karise Børnehus

Karise Børnehus er en integreret daginstitution med børn i alderen 0-6 år. Karise Børnehus ligger tæt på skole og SFO. Børnehuset har en vuggestueafdeling med 3 stuer og en børnehaveafdeling med 3 stuer. Førskolebørn er samlet i ’ældste-gruppen’ på én af de tre stuer.

Karise Børnehus arbejder med grundværdierne: nærvær, ro, balance, frisk luft, bevægelse og glæde. Derudover anvender Karise Børnehus den anderkendende og udviklingsstøttende tilgang Marte Meo.

Karise Børnehus har et godt samarbejde med skole og SFO om overgangen børnehave til Østskolen – afdeling Karise.

Uddannelse

Karise har en lang række velfungerende servicetilbud, heriblandt en folkeskolen Østskolen med centerklasser og en international linje, Karise Efterskole, ungdomsuddannelsen Kariseuddannelsen og et mikrobibliotek.

Fællesskaber

Karises borgere er velorganiserede i Karise Håndværker- og Borgerforening og samles ofte til arrangementer i Kulturhuset Leopold, der har stor lokal opbakning. Karises Idrætsklub har et varieret udbud af sportsgrene og sportsfaciliteter, som de mange aktive borgere i Karise nyder godt af.