14 grunde til at flytte til Faxe

1. Du bor billigt

I Faxe Kommune kan du gøre boligdrømmen til virkelighed og stadig have luft i økonomien til ferie og fritid. Vi har i øjeblikket mere end 460 boliger til salg til en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 13.999 kroner mod 24.964 kroner i for eksempel Køge.

Vent dog ikke for længe med at slå til. Boligpriserne i Faxe Kommune er også på vej op!

2. Du kan bo til leje

Vi har knap 4.000 lejeboliger – herunder familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger – i Faxe Kommune. De fleste boliger til leje findes i Haslev eller Faxe. Kontakt et af vores almene boligselskaber for at høre mere om dine muligheder.

3. Du fortsætter karrieren

Du kan sagtens fortsætte karrieren, selvom du flytter. Over 9.200 borgere i Faxe Kommune pendler dagligt til et job uden for kommunen. Vi ligger tæt på motorvejen, og vores tog- og busforbindelser bringer dig nemt og hurtigt til og fra arbejde.

Er tiden moden til et jobskifte, skal du vide, at du fra kommunes største by, Haslev, kan nå ikke mindre end 655.000 arbejdspladser inden for en times kørsel. Er du ikke indstillet på at pendle, kan vi hjælpe dig i gang med at udleve iværksætterdrømmen, eller du kan søge nyt job i en af vores knap 2.000 virksomheder.

Læs mere om karriere og iværksætteri

4. Du er tæt på København

De 64 kilometer fra Haslev St. til Rådhuspladsen i København kan klares på 47 minutter i bil, med mindre du rammer den værste myldretid. Turen i tog tager i dag knap 1 time. Når ’Ringsted-banen’ står klar i 2020, vil togturen fra Haslev til København tage blot 38 minutter.

5. Dine børn er i gode hænder

Vi har 12 vuggestuer, 17 børnehaver og 44 dagplejere fordelt i vores syv største byer. Her står der faguddannet personale klar til at tage sig godt af dit barn.

I alle institutioner er der udpeget særlige sprogansvarlige, der sikrer god sprogstimulering. I mange af vores børnehuse er der store udearealer at boltre sig på.

Størstedelen af vores dagplejere og børnehaver er DGI-certificerede og en række daginstitutioner og dagplejere er Grønne Spirer.

I Faxe Kommune gør vi desuden en særlig indsats i forhold til at bygge bro mellem børnehave og skole.

6. Skolen er tæt på 

Byrådet i Faxe Kommune går op i, at der ligger en folkeskole i nærmiljøet. Derfor er der minimum én skole i hver af de syv største byer i kommunen. Læs mere om de syv byer og deres skole- og daginstitutionstilbud.

7. Du kan gå til nærmest alt

Medlemmerne i vores 200 lokale foreninger mødes om alt lige fra ølbrygning, rollespil, Pokemon Go og parkour til triatlon, gymnastik og håndbold på højt plan. Du finder en oversigt over vores lokale foreninger her.

8. Naboerne er flinke

De er faktisk overraskende flinke. Mange tilflyttere fortæller, hvordan de nærmest er blevet blæst omkuld af byens varme og venlighed. Mangler du en god håndværker eller er din kat løbet bort, er der altid hurtig hjælp at hente i den lokale Facebook-gruppe.

9. Faxe en grøn kommune

I Faxe Kommune arbejder vi målrettet for at opfylde de nationale og internationale forpligtelser på klimaområdet. I 2009-2017 har vi reduceret Faxe Kommunes egen CO2-udledning med 22 % blandt andet ved at opsætte solceller og bruge mindre brændstof, el og varme. Det har bidraget til en årlig CO2-reduktion på 3% i gennemsnit.

10. Vi har lækre butikker, cafeer og biografer

Du bliver ikke afhængig af nethandel, fordi du flytter til Faxe. Der er supermarkeder i alle større byer og masser af butikker, biografer, caféer og restauranter i både Haslev og Faxe. Er der stadig noget, du mangler, kan det helt sikkert findes i de nærliggende storcentre.

11. Luften er ren

Vi er en landbrugskommune, så vi kan ikke tilbyde ren alpeluft. Men indholdet af de sundhedsskadelige NOx’er i vores luft er forsvindende lille sammenlignet med NOx-indholdet i hovedstadsområdet. Det betyder, at du og dine børn slipper for den negative sundhedspåvirkning fra luftforurening, når I flytter til Faxe.

12. Parkering er gratis

Du finder ingen parkeringsautomater i Faxe Kommune. Parkering er gratis – når blot du sætter P-skiven.

13. Vi har lækre badestrande

Vi har ni badesteder i den sydlige del af kommunen, herunder tre lækre og børnevenlige strande på Feddet, i Vemmetofte og i Faxe Ladeplads. Feddet Strand har Friluftsrådets ’Blå Flag’ som gives til strande, der gør en ekstra indsats for miljø og strandkvalitet.

14. Du kan med stolthed vise området frem

Kommer familie eller venner på besøg, er der masser af ting at vise frem.

Tag familien med til det spektakulære Faxe Kalkbrud, hvor I kan gå på fossiljagt og finde 63 millioner år gamle fossiler, herunder kalkkoraler og hajtænder.

I kan også besøge Camp Adventure, hvor I kan bruge en hel dag på at svinge jer i trætopbaner, svævebaner eller gå op i det unikke udsigtstårn.

Er det badevejr, kan I sammen tage til Feddet Strand, der er en af Danmarks bedste badestrande.

Er familien vild med slotte og eventyr, kan I tage til Gisselfeld Kloster eller Bregentved Slot, hvor også H.C. Andersen har fået inspiration til et eventyr med ’rap’ i.