Attraktioner

Velkommen til Faxe! Vi kan byde på oplevelser til enhver smag. Vi har action og adventure, smuk natur og børnevenlige sandstrande, godser og klostre fyldt med historier og 63 millioner år gamle koralrev.

Her på siden kan du se et udpluk af vores attraktioner. Vil du følge med i, hvad der ellers sker i løbet af året, så følg begivenhedernes gang på Følelsen af Faxes Facebook-side.

 

Camp Adventure

Denderupvej 9A, 4690 Haslev

Klatreparken

Tæt på Rønnede finder du Danmarks største klatrepark Camp Adventure. Klatreparken har 10 sjove og udfordrende trætopbaner med omkring 150 forhindringer i forskellige højde- og sværhedsgrader. I trætopbanerne er der i alt 37 svævebaner, så der en god chance for at få et ordentligt sug i maven for både børn og voksne.  

Skovtårnet

Skovtårnet er Camp Adventures nye og unikke udsigtstårn. Tårnets øverste platform ligger 135 meter over havets overflade og er dermed det højest tilgængelige punkt på Sjælland. Fra tårnets top kan du se 25 km væk.

Faxe Kalkbrud

Østervej 4, 4640 Faxe 

I kan ikke forlade Faxe uden at have besøgt et af Europas største åbne kalkbrud, nemlig Faxe Kalkbrud. Kalkbruddet var for 63 millioner år siden et stort koralrev med mere end 500 forskellige dyrearter. I dag er det en arbejdsplads, hvor der udvindes kalk til brug i alt lige fra tandpasta og sko til mørtel og vinduesglas.

Pak hammer og mejsel (eller lån det på Geomuseet) og tag familien med ned i kalkbruddet. Her kan I få flere timer til at gå med at finde fossiler af koraller, muslingeskaller, krabbeskjolde m.m.

I kan også følge den 3 km lange Hjertesti rundt om kalkbruddet og se det spektakulære landskab fra oven.

Turen slutter ved udsigtsplatformen Prismet og Faxe Vandrerhjem.

Geomuseum Faxe

Adresse: Østervej 2, 4640 Faxe

På kanten af Faxe Kalkbrud og dør om dør med Biografen Kanten Iigger Geomuseum Faxe. Her kan I se udstillingen om livet i det 63 millioner år gamle koralrev, lære om kalkens geologi og se den enorme udstilling af fossiler fundet i kalkbruddet.

Læs mere om Geomuseum Faxes åbningstider og aktuelle begivenheder på Kalklandet 

Gisselfeld Kloster & Park

Gisselfeldvej 12A, 4690 Haslev

Tæt på Haslev ligger Gisselfeld Kloster. Klostret er bygget i 1701 som et forsvarsanlæg – med ringmur, vindebroer, skydeskår og voldgrav.

Til klostret hører en stor park anlagt af den berømte engelske havearkitekt H. E. Millner. Parkér bilen ved indgangen og tag en afslappende gåtur i parken, hvor H.C. Andersen i sin tid fik ideen til eventyret om ’Den grimme ælling’.

Du kan købe din frokost i Klostercafèen eller nyde din medbragte mad i frokostlunden.

Slut turen af i det 320 m2 store orangeri ’Paradehuset’, hvor du kan se og købe historiske planter.

Feddet Strand Resort

Feddet 12, 4640 Faxe

Den firestjernede campingplads Feddet Strand Resort er kåret som en af Europas bedste campingpladser. Pladsen ligger direkte ved en af Sjællands bedste badestrande. Her er kæmpe indendørs pool med separat børnepool, inden- og udendørs spa, sauna, komfortable og klimavenlige servicebygninger, shoppingmuligheder og café. Her er masser af aktiviteter for børnefamilien, legepladser, minigolf, ridning på islandske heste, kæledyrszoo, elmotorcross for børn og voksne – og meget mere. Det er camping, når det er bedst!

Feddet Strand

Feddet 12, 4640 Faxe

Syd for Faxe Ladeplads og Feddet Strand Resort ligger Feddet – en 2.000 år gammel halvø dannet af strandvolde. Her finder du en af Sjællands lækreste og mest børnevenlige sandstrande, nemlig Feddet Strand, der strækker sig flere kilometer.

Du finder også fire forskellige cykel- og vandreruter, shelter med overnatningsmulighed, blåbærplantage med pluk-selv og et naturcenter.

Få det fulde overblik over Feddet.  

Bregentved Slot & Park

Adresse: Moltkesvej 69, 4690 Haslev

Er du til herregårdslandskaber og smukt anlagte parker, så kør en tur til Bregentved Park ved Haslev. Parken, der er en del af Bregentved Gods, er anlagt i 1750´erne og breder sig over 35 hektarer. En gåtur rundt i parken byder på både søer, smukke springvand og skulpturer.  

Der er gratis adgang til parken for offentligheden onsdage, lørdage, søndage og helligdage fra klokken 9 til solnedgang, dog senest klokken 18.00. Det er kun tilladt at færdes på de anlagte stier.

Bregentved er i dag en stor land- og skovbrugsvirksomhed ejet af familien Moltke, som har ejet godset siden 1746.

Faxe Ladeplads

Hovedgaden, 4654 Faxe Ladeplads

Tag en tur til Faxe Ladeplads og mærk følelsen af sommerferie. Fold picnic-tæppet ud på stranden, kig ind i de hyggelige små butikker eller oplev sejlerstemningen på lystbådehavnen. Er det lørdag kan du være heldig at gøre et godt køb hos kræmmerne i Lunden.

Sommeren igennem holder byen events som ’Musik i Lunden’, ’Riviera Fest’, ’Up Art musik- og kulturfestival’ og ’Beach Party’.

Vil du gerne nyde skoven, kan du gå ind i Dyrehaven. Skoven strækker sig helt ud til kysten, hvor en stejl klint danner grænsen til Faxe Bugt – med vid udsigt til Feddet, Jungshoved og Møn.

Vemmetofte Kloster

Vemmetoftevej 42, 4640 Faxe 

Nordøst for Faxe Ladeplads finder du Vemmetofte. Her ligger Vemmetofte Kloster, der er et smukt, gammelt gods med tilhørende skov, landbrug, campingplads og lejeboliger.

Her kan I tage på skovtur og plukke blomster eller samle svampe. I kan gå ud i det blå på egen hånd. Eller I kan støtte jer til en vandretursfolder. Vandretursfolderen fås blandt andet på Faxe Kommunes biblioteker i Haslev og Faxe, samt på Vemmetofte Camping.

Hent vandretursfolderen her 

Østsjællands Flyveklub

Nymarksvej 30, Kongsted, 4683 Rønnede

Her kan du få en flyvetur i et af vores tosæders svævefly sammen med en af vores rutinerede piloter, som kan fortælle dig om vores fantastiske sport. Turen starter med en spilstart til ca. 300m højde, hvor fra du kan se Rønnede, Dalby, Faxe, Faxe Ladeplads og Præstø Fjord. Svæveflyet flyver rundt omkring flyvepladsen, og efter 5-15 minutter lander du igen med et stort smil.

Rønnede Golfklub

Symbiosen 2, 4683 Rønnede  

Er du golfspiller, kan du give den gas på golfbanen i Rønnede Golfklub, der har 18 huller. Ud over den store 18-hullers par 71 bane råder klubben også over en lidt mindre krævende 6-hullers par 3 bane samt short game område.

Faxe Ladeplads Miniby & Park

Havnevej 11, 4654 Faxe Ladeplads

Faxe Ladeplads Miniby og Park er en turistattraktion, som er et besøg værd for hele familien. Minibyen viser, hvordan Faxe Ladeplads så ud i perioden 1900-1920’erne. Alle bygninger er opført i målestok 1:10.

Du kan nyde din medbragte mad i Miniparkens overdækkede område med de dertilhørende borde og bænke, spille minigolf, skak, bordfodbold eller curling, medens de små nyder en tur på gyngerne.

Flere oplevelser…

 

Vi har et hav af spændende aktiviteter og attraktioner på Sydsjælland og Møn. Du kan finde en lang række af dem på Sydkystdanmark.dk

Foto: Steen Knarberg