Velkommen til Faxe Ladeplads

– oplev feriestemningen hele året

Gefionpladsen

– en ny, grøn oase i hjertet af Faxe Ladeplads

Faxe Ladeplads Lystbådehavn

– tæt på togforbindelse, butikker og spisesteder

Hylleholt Skole

– en folkeskole med 0. – 9. klasse

Daginstitutionen Mælkevejen

– med tre vuggestuegrupper og seks børnehavegrupper

Faxe Ladeplads Miniby & Park

– tag en tur tilbage til Faxe Ladeplads i 1900 – 1920. Bygget og drevet af frivillige kræfter!

naboer

boliger

butikker & spisesteder

Faxe Ladeplads tilbyder

  • Skov, badestrand og feriestemning året rundt
  • Strandvejsvillaer til under 3,5 mio. kroner
  • En fremtidig transporttid med tog på 1 time til København H

I Faxe Ladeplads får du bare hele pakken! Hyggelig bystemning med gode, lokale indkøbsmuligheder, et særdeles livligt foreningsliv med tilbud til enhver, lystbådehavn med summende sommerliv, en folkeskole, der performer over gennemsnittet, sjove loppemarkeder, byfest, musikfestival og så lige den der helt fantastiske natur med skove, marker og fede badestrande. What’s not to like?

Har du store drømme om udsigt til vandet eller naturen fra et dejligt hus, så koster den slags i Faxe Ladeplads kun en brøkdel i forhold til de fleste andre kystbyer i Danmark. Det giver overskud. Ikke kun på lønkontoen, men også mentalt, så du har masser af rum til at engagere dig i dit nye lokalsamfund.

Mød Familien Kjær, der for 12 år siden flyttede fra København til Faxe Ladeplads

Se de ledige boliger og byggegrunde til salg

 

Fællesskabet
Engagement og fællesskab kendetegner Faxe Ladeplads. Det gælder ikke kun i foreningslivet, det gælder også hjemme på vejen og på indkøbstur i byen. I Faxe Ladeplads siger man hej uanset om man kender hinanden.

Mød Rina og Mathias, der blev blæst omkuld af byens venlighed

Byens borgere er meget engagerede i udviklingen af byen. De er kreative, gode til at tage imod turister. Vil du følge med i de lokale aktiviteter, så følg for eksempel Facebook-siderne Faxe Ladeplads Borger & Erhvervsforening eller foreningen Liv i Ladepladsen. Endelig er du altid velkommen til at ringe eller skrive til den lokale kontaktperson tilflytternetværket for at høre mere om, hvad der sker i Faxe Ladeplads.

Find de lokale kultur- og idrætsforeninger i Faxe Ladeplads på Faxe Kommunes foreningsportal. Du kan også finde nye venner med samme interesse som dig selv på mødestedet Boblberg.dk.

Filmen er lavet af dronefotograf André Lind for Faxe Ladeplads Borger- og Erhvervsforening.

Daginstitutioner
Flytter du til Faxe Ladeplads med børn mellem 0-6 år, har I mulighed for at få plads i den integrerede daginstitution Mælkevejen, der består af tre vuggestuegrupper, seks børnehavegrupper og en skærmet gruppe. Der er desuden fire dygtige dagplejere i Faxe. Læs mere om Faxe Kommunes dagplejere her.

Kontakt Mælkevejen

Uddannelse
I Faxe Ladeplads ligger Hylleholt Skole. Her kan du gå i skole til og med 9. klasse. Herefter kan du fortsætte i 10. klasse på Ak10vet i Haslev eller på en af vores lokale ungdomsuddannelser. Du kan gå i gymnasiet eller HF på Midtsjællands Gymnasium i Haslev, på VUC Storstrøm Faxe eller tage en håndværksmæssig uddannelse hos EUC Sjælland.

”Det bedste ved Faxe Ladeplads må være venligheden. Jeg er ikke vant til, at man hilser på hinanden på gaden. Det var derfor lidt af et kulturchok for mig at opleve, at fremmede hilser på os, når vi kommer med barnevognen,” fortæller Mathias Fæster.

Transport til og fra Faxe Ladeplads
Den samlede rejsetid med tog mellem Faxe Ladeplads og København H er i dag 1 time og 20 minutter. Men i år 2019 indvies Ringsted-banen. Det betyder, at du ved skift til et hurtig-tog på Køge Nord Station kan skære minimum 15 minutter af den samlede rejsetid mellem Faxe Ladeplads og København.

Skal du mod Næstved kan du tage bus 630R.

Endelig er der fra Faxe Ladeplads 15 km til motorvej E47.