Velkommen til Faxe

– en by med masser af butikker, spisesteder og spektakulær natur

Faxe Kalkbrud

– et 63 millioner år gammelt koralrev

Rolloskolen

0. – 9. klasse

Faxe Sundhedscenter

500 sundhedstilbud samlet ét sted

Biografen Kanten og Geomuseum Faxe

naboer

boliger

butikker & spisesteder

Faxe tilbyder

 

  • Spektakulær natur
  • Masser af butikker, spisesteder og biograf
  • Kun 50 min i bil til Kastrup Lufthavn

Faxe er en livlig og aktiv stationsby på Sydsjælland med omkring 4.020 indbyggere. Faxe bliver betegnet som et af kommunens udviklingscentre og udgør en samlende rolle for kommunens østlige opland.

Bymidten er attraktiv med et levende handelsliv om omkring 50 butikker og spisesteder – ikke mindst på grund af Faxe Erhvervsforening, der holder ’Crazy Night’, ’Sjov i Faxe’, Halloween og Black Friday.

Byen er omgivet af skov og bemærkelsesværdig natur. Gå en tur på hjertestien eller Kulturstrøget og se det 63 millioner år gamle koralrev Faxe Kalkbrud, Geomuseum Faxe og Biografen Kanten.

Find din drømmebolig
Se de ledige boliger og byggegrunde til salg.

Fritid og fællesskab

Hvad enten du er til skak, fodbold, badminton eller foto, så er der gode muligheder for at dyrke lige netop det, der interesserer dig i Faxe. Se alle de lokale foreninger på Faxe Kommunes foreningsportal. Du kan også finde nye venner med samme interesse som dig selv på mødestedet Boblberg.dk. Endelig er du altid velkommen til at ringe eller skrive til den lokale kontaktperson tilflytternetværket for at høre mere om hvad der sker i Faxe.

Daginstitutioner

Flytter du til Faxe med børn mellem 0-6 år, er der to integrerede daginstitutioner i Faxe, nemlig Børnehuset Heimdal og den selvejende institution Kridthuset. Der er desuden otte, dygtige dagplejere i Faxe. Læs mere om Faxe Kommunes dagplejere her.

Uddannelse

Der er to skoler i Faxe nemlig folkeskolen Rolloskolen med knap 400 elever og Spjellerup Friskole med cirka 150 elever. På begge skoler kan du gå til og med 9. klasse. Herefter kan du fortsætte i 10. klasse på Ak10vet i Haslev eller på en af vores lokale ungdomsuddannelser. Du kan gå i gymnasiet eller HF på Midtsjællands Gymnasium i Haslev, på VUC Storstrøm Faxe eller tage en håndværksmæssig uddannelse hos EUC Sjælland.

“Faxe bliver betegnet som et af Faxe Kommunes udviklingscentre”

Transport til og fra Faxe
Fra Faxe kan du tage Østbane-toget fra Faxe Station Syd mod Køge og Faxe Ladeplads. Find køreplanen her.
Du kan også tage bybus linje 261, bus 263 til Haslev eller bus 630R mod Næstved og Faxe Ladeplads. Endelig er der kun 8 km til motorvej E47.

Find din drømmebolig
Se de ledige boliger og byggegrunde til salg.