Velkommen til Karise

– familievenlighed og bæredygtighed i fokus

Karise Permatopia

– et moderne, selvforsynende og bæredygtigt økosamfund med 90 boliger

Karise St.

– To afgange per time mod Køge eller Faxe Ladeplads

Karise Skole

En folkeskole med o. – 9. klasse

Karise Børnehus

– en integreret daginstitution med børn i alderen 0 – 6 år. Institutionen er placeret tæt på skole og SFO.

naboer

boliger

butikker & spisesteder

Karise tilbyder

 

  • Et trygt og nært børnehave- og skolemiljø
  • Stort, lokalt fokus på bæredygtighed
  • Foreningsliv i særklasse

I Karise møder du mennesker, der omsætter visioner til praksis, og som mener det alvorligt, når de siger, at her er plads til alle.

Her finder du det nye, bæredygtige økosamfund Permatopia, hvor 90 familier har etableret sig. Hos det økologiske andelslandbrug Brinkholm kan du bestille kasser med økologisk mel og grøntsager. Og i Kulturhuset Leopold, der er en socialøkonomiske virksomhed, kan I spise dagens ret tirsdag og torsdag.

Familien Bayraktar Thomsen fra Nørrebro udlever landmandsdrømmen på andelslandbruget Brinkholm

Fritid og fællesskab

Foreningslivet stortrives i Karise og der er derfor gode muligheder for at kunne dyrke det, der interesserer dig. I Karise Idrætsforening kan du gå til alt lige fra babyrytmik til parkour, billard og badminton. Hver sommer er der DBU fodboldskole for børn, og året rundt er der ture og udelivs-aktiviteter hos Karisespejderne.

Find de lokale kultur- og idrætsforeninger i Karise på Faxe Kommunes foreningsportal. Finder du ikke hvad du søger her, kan du operette en boble på mødestedet Boblberg.dk.

Karise Håndværker- og Borgerforening arbejder aktivt for at bevare og videreudvikle det gode landsbymiljø og holder mange fælles arrangementer for dig, der bor i Karise. Du kan følge med i, hvad der sker i Karise ved at følge Facebook-gruppen Karise Håndværker og Borgerforening.

Filmen er lavet af dronefotograf André Lind

Daginstitution

Flytter du til Karise kan dit barn få plads i Karise Børnehus, der er en integreret daginstitution med børn i alderen 0-6 år. Karise Børnehus ligger tæt på skole og SFO. Børnehuset har en vuggestueafdeling med 3 stuer og en børnehaveafdeling med 3 stuer. Førskolebørn er samlet i ’ældste-gruppen’ på én af de tre stuer.

Karise Børnehus arbejder med grundværdierne: nærvær, ro, balance, frisk luft, bevægelse og glæde. Derudover anvender Karise Børnehus den anderkendende og udviklingsstøttende tilgang Marte Meo.

Karise Børnehus har et godt samarbejde med skole og SFO om overgangen børnehave til Østskolen – afdeling Karise.


Uddannelse

Karise har en lang række velfungerende servicetilbud, heriblandt en folkeskolen Karise Skole, hvor du kan gå fra 0. – 9. klasse. Herefter kan du fortsætte i 10. klasse på Ak10vet i Haslev eller på en af vores lokale ungdomsuddannelser. Du kan gå i gymnasiet eller HF på Midtsjællands Gymnasium i Haslev, på VUC Storstrøm i Faxe eller tage en håndværksmæssig uddannelse hos EUC Sjælland.


Transport

Rejsetiden med tog til Køge er 18 min. Rejsetiden til København H er blot 1 time 6 min. Skal du til Haslev, kan du tage bus nummer 264. Karise ligger 15 km fra motorvej E47.