Velkommen til Rønnede

– naturskønt og kun 2 km fra motovejen

Rønnede Kro

– gourmetmad i særklasse

Møllevangskolen

– folkeskole med 0. – 9. klasse

Daginstitutionen Møllen

– fra vuggestue til førskole

Skovtårnet

– det nye og unikke Skovtårn hos Camp Adventure er lige i baghaven

naboer

boliger

butikker & spisesteder

Rønnede tilbyder

 

  • Adventure sport og gourmetmad i særklasse
  • Naturskøn beliggenhed
  • Kun 2 km til motorvej E47
I Rønnede byder vi på helt særlige muligheder for udsyn og udsigt. Sjællands højeste punkt, Kobanke, giver med sine 123 meter en fantastisk og smuk udsigtspost til store dele af Sydsjælland. Samtidig ligger Rønnede godt placeret med kun få minutter til motorvej E47, hvilket gør det hurtigt at pendle i bil mod syd og nord.

Mød MetteMaje, Daniel og lille Bernhard, der er flyttet ind på den gamle landsbyskole

Aktiviteter med eller uden action
Er du til adventure sport kan du som noget ganske specielt tage certifikat til svæveflyvning hos Østsjællands Flyveklub, eller invitere dine venner og familie med på tur i en svæveflyver og se det hele fra luften. Er du vild med at klatre i træer, kan du købe årskort til at svinge dig i de 10 klatrebaner og 37 svævebaner hos Camp Adventure.

Færdes du i de lidt lavere luftlag i og omkring Rønnede, kan du spille golf i Rønnede Golfklub. Og året rundt er der både store og små kulinariske oplevelser – fra gourmetmad på Rønnede Kro til kulsvierpandekager under den årlige Kulsvierfestival. I Rønnede og Kongsted holder vi fælles fastelavn, juletræstænding, Sankt Hans-hygge, og vi har lokale gårdbutikker med økologisk mad i høj kvalitet.

Find drømmeboligen i Rønnede eller Kongsted

Her finder du vennerne
Vil du følge lidt med i de lokale aktiviteter, så følg for eksempel Netværk Rønnede på Facebook. På Faxe Kommunes foreningsportal kan du desuden se en oversigt over, hvad du kan gå til i Rønnede. Du kan også finde nye venner med samme interesse som dig selv på mødestedet Boblberg.dk. Endelig kan du ringe eller skrive til den lokale kontaktperson tilflytternetværket for at høre mere om, hvordan tingene fungerer i byen.

Daginstitutioner
Flytter du til Rønnede med børn mellem 0-6 år, har de mulighed for at få plads i den integrerede daginstitution Møllen, der består af to vuggestuegrupper, en før-børnehavegruppe, tre børnehavegrupper og en før-skolegruppe. Der er desuden fire dygtige dagplejere i Rønnede. Læs mere om Faxe Kommunes dagplejere her.

Kontakt Møllen

Uddannelse
I Rønnede ligger Møllevangskolen. Her kan du gå i skole til og med 9. klasse. Herefter kan du fortsætte i 10. klasse på Ak10vet i Haslev eller på en af vores lokale ungdomsuddannelser. Du kan gå i gymnasiet eller HF på Midtsjællands Gymnasium i Haslev, på VUC Storstrøm i Faxe eller tage en håndværksmæssig uddannelse hos EUC Sjælland.

”Vores venner synes, det er modigt af os at flytte helt herned. Men da vi kom ind i huset føltes det bare som hjem. Vi har fået et stort hus med en kæmpe have til en god pris,” fortæller Daniel (35)
Transport til og fra Rønnede
Fra Rønnede og Kongsted er der kun 2 km til motorvej E47.

Buslinje 265 kører mod Haslev, hvor fra du kan tage toget til Køge og Faxe Ladeplads. Linje 630R kører til Næstved og Faxe Ladeplads. Og linje 102A mod kører til Køge og Præstø.