Velkommen til Terslev

– Det hyggelige landsbyfællesskab

SuperBrugsen

– et vigtigt samlingspunkt i byen

En perle i grønt

– Midt på landet, centralt placeret

naboer

boliger

butikker & spisesteder

Terslev tilbyder

 

  • Et nært børnehave- og skolemiljø med fokus på udeliv og miljø
  • Et stort og hyggeligt landsbyfællesskab
  • En god placering mellem byerne Køge, Ringsted og Næstved
Terslev er kommunens mindste centerby med omkring 900 venlige mennesker. I Terslev siger de selv, at det er “den mest sociale by syd for Køge”. Her er i hvert fald rige muligheder for på en og samme tid at nyde freden sænke sig – og så i øvrigt fylde fritiden ud med lokale arrangementer.
Fællesskabet
I Terslev er fællesskab og samarbejde en spidskompetence, og du vil møde en aktiv borger- og erhvervsforening, som – blandt meget andet – hvert år arrangerer fælles revy-tur til Nykøbing F og holder fastelavnsfest. Du kan følge med i, hvad der sker i Terslev på daglig basis ved at melde dig ind i Terslev Borgerforenings gruppe på Facebook.

Kirken er også en stor medspiller i Terslev, og byder jævnligt på sangcafe, kaffe og koncerter for alle. Og så har byen en mere end 125 år gammel idrætsforening, hvor ildsjælene folder sig ud med både fodbold, badminton og gymnastik.

 

Terslev Børnehus
500 meter uden for Terslev bymidte ligger Terslev Børnehus sammen med Terslev Skole sportshal og idrætsplads. Her kan dit barn gå direkte fra vuggestue og børnehave og videre til og med 6. klasse. Terslev Børnehus er en aldersintegreret daginstitution med børn i alderen 0-9 år. Terslev Børnehus er en “udelivsinstitution” hvilket betyder, at børn og voksne er ude størstedelen af tiden. Terslev Børnehus er desuden en del af Friluftsrådets “Grønne Spirer”-ordning, hvor udeliv, naturoplevelser, miljøforståelse og arbejdet med lærerplaner i uderummet er i centrum.

Terslev Skole  
Der går 115 børn på Terslev Skole, der i øjeblikket har to spor per årgang. Terslev Skole har opnået at få Friluftsrådets grønne flag hvilket betyder, at eleverne undervises i og arbejder med bæredygtig udvikling og miljøhensyn. På Terslev Skole er der et stærk sammenhold og fællesskab på tværs af klasserne, fordi de har:

 

  • Fælles morgensamling
  • Venskabsklasser og årlige fagdage på tværs af årgangene
  • Fælles fejring af jul, fastelavn og Sankt Hans
  • Fælles arrangementer som klipning af julepynt, fejring af fastelavn og Sankt Hans

“I Terslev mærker man, at det er en by, hvor fællesskab og samarbejde er en spidskompetence. For mig er Terslev en by med en helt speciel klang, atmosfære og akustik. Og så har vi et tal da ordentligt fokus. Der skal være plads til os alle.”

Linda Larsen, Terslev

Transport til og fra Terslev
Fra Terslev kan du hver time tage bus 265 til Haslev. Der er 11 km i bil til nærmeste motorvejsafkørsel.

Se boliger og byggegrunde til salg i Terslev og omegn