Mød Emil og Helena

Muligheden for at få masser af plads og bo tæt på bedsteforældre og motorvej fik Helena (36) og Emil (35) Heilmann Dominiak til at tage springet fra Avedørelejren i Hvidovre til Dalby ved Haslev. Oveni fik de havørreder, høns og gode naboer.
”Vi var begge færdige med studierne og ville gerne flytte til noget større, inden vores ældste pige skulle starte i skole. Det skulle være et trygt sted og ligge tæt på børnehave og skole,” husker Helena, der i øjeblikket læser til klinisk diætist.
”Godt naboskab og et aktivt lokalmiljø. Højt til himlen og et sted der er vores. Vi har plads til køkkenhave og høns og samtidig udfoldelsesmuligheder for børn og voksne.”

Hov – der er Dalby!

Familien kigger på huse ved Roskilde Fjord, da Emil er passioneret lystfisker og gerne vil bo tæt på vandet. Men en dag fortæller Helenas veninde begejstret om Haslev og pludselig får Helena og Emil øjnene op for byen Dalby, der ligger otte kilometer uden for Haslev.

”Huspriserne er jo bare nogle helt andre hernede. Vi havde kun fået et iglotelt ved motorvejen i Roskilde for den samme pris, som vi gav for vores købmandsgård,” siger Helena med et smil.

Savner ikke noget

”Vi er blevet taget fantastisk godt imod lokalt. For eksempel blev vi hurtigt inviteret til bålmad hos en klassekammerat og til arrangementer i håndboldklubben. Og den lokale SuperBrugsen og borgerforening holder fællesspisning, hvor op til 180 mennesker mødes over god mad en gang om måneden,” fortæller Helena.

At huset ligger på en stor grund med plads til høns, tæt på bedsteforældrene og Sydmotorvejen E47 tæller også op. Så der går ikke længe inden familien slår til og flytter fra andelslejligheden i Avedørelejren i Hvidovre til Dalby.

Der var dog også betænkeligheder ved at skulle flytte væk fra Hvidovre.

”Vores datter Minna var bange for at skulle savne sine venner, men har hurtigt fundet nye. Vi troede også, at vi ville savne de lokale specialbutikker, men vi har fundet ud af, at den lokale SuperBrugsen er meget behjælpelig med at skaffe ting hjem, hvis det ikke er i sortimentet. Og vi benytter netbutikker,” fortæller Emil. Han pendler i dag til Ringsted Kommune, hvor han er ansat som vejleder.

Frisk fisk og morgenbrød

I weekenden hænder det ofte, at Emil står tidligt op for at køre ud til kysten og fiske, mens familien sover videre.

”Så vender han tilbage med både morgenbrød og havørred, når vi andre er stået op,” siger Helena.