Mød Isil og Nikolaj

Chancen for at udleve drømmen om at blive selvforsynende fik i 2017 familien Bayraktar Thomsen til at flytte fra lejligheden i København N til andelslandbruget Brinkholm i Karise.

 

”Vi har i mange år leget med tanken om at flytte på landet. Tanken om at bo, hvor der er fred og ro og være selvforsynende tiltaler os meget,” fortæller Nikolaj Kaare Thomsen (28), der er født og opvokset i Københavns nordvest kvarter.

Han og ægtefællen Isil Bayraktar Thomsen (37) kigger derfor gennem længere tid på landejendomme på Sjælland. Imens går Nikolaj i lære som gartner hos Nørbys Grøntsager på Stevns, der blandt andet leverer økologiske grøntsager til andelslandbruget Brinkholm i Karise.

På sidste arbejdsdag som gartnerelev byder en uventet chance sig for familien.

”Kontordamen på Brinkholm spørger ind til mine fremtidsplaner. De står og mangler en landmand, der kan stå for den daglige drift af gården. Det kræver ingen investeringer i bygninger eller maskiner fra vores side. Det er bare at gå i gang. Og det er vi klar på,” fortæller Nikolaj.

Fra København til Karise

Nikolaj, Isil og deres søn Theo på to år flytter til Brinkholm i foråret 2017 og går i gang med produktionen af blandt andet kål, bønner, kartofler, græskar og gulerødder. Grøntsager, der efter høst pakkes i kasser og transporteres til kunder i og omkring København af Brinkholms andelshavere.

”Det var smukt og idyllisk at flytte herned. Men også lidt svært i starten med et lille barn,” husker Nikolaj.

”Det er blevet nemmere nu, hvor Theo er begyndt i vuggestue i Karise Børnehus, og jeg kan hjælpe lidt mere til i gartneriet,” supplerer Isil, der ved siden af landmandslivet laver dokumentarfilm.

Vennerne kommer på besøg

Familien nyder livet på landet, men kan godt savne at kunne ses til en middag eller en hurtig kop kaffe med familie og venner i det daglige. Heldigvis kan de gamle venner godt lide at komme til Karise og hjælpe til.

”Jeg tror de stresser lidt af, når de kommer ned og får lidt jord under neglene,” siger Nikolaj med et smil.

Landbrugslauget Brinkholm er ejet af 500 andelshavere. Du kan læse mere om Brinkholm her.

Læs mere om Karise her.