Mød Kamma og Mikkel

Mød Kamma og hendes familie fra Faxe Ladeplads. Kamma er 45 år og arbejder som personlig træner/instruktør. Hun er gift med Mikkel på 46. Sammen har de to friske børn; Christoffer på 10 år og Fie på 11 ½ år.

“Min mand og jeg mødte hinanden her. Vi er begge vokset op hernede, men har haft afstikkere til andre byer i vores studietid osv. Vi er dog vendt tilbage til området her og særligt Faxe Ladeplads, hvor der både er byliv og den pragtfulde natur. Vi har vores familie tæt på, børnene har ikke langt til skolen og alligevel er vi kun en times tid fra København og alle storbyens tilbud”, fortæller Kamma Schou.

“Faxe Ladeplads giver os frihed til at prioritere vores familie”

”Vi er rigtig glade for de muligheder, der er i Faxe Ladeplads. Børnene kan cykle i skole uden at være bange for trafikken. Vi har overskud som familie til at være mere sammen, og huspriserne er ikke tårnhøje, hvilket gør, at vi kan prioritere familielivet meget mere. Så der er tid til at fange en masse Pokemons med ungerne eller fælles løbetur med indlagt badetur ved stranden”.

Naturen

“Vi bor 100 meter fra vandet, så stranden er nærmest blevet et ekstra rum for os, som vi bruger hele året rundt. Vi kører langs vandet hver dag, uanset om det er på vej til skole eller job. Det er en vildt fed start på dagen, fordi havet og stranden ændres hele tiden. Der er altid lige noget med stenene eller tangen.
Generelt byder naturen jo bare på et væld af muligheder og er herlig at slappe af i. Vi sejler en del, dykker, bader og går ture på stranden. Skoven giver gode muligheder for løb og mountainbike med de lokale hold. Og så har vi jo vores udendørs træningsanlæg midt i byen, hvor du kan kombinere løbeturen med styrke eller prøve kræfter med dig selv og skolekammeraterne efter skole. Vi har desuden tit besøg af rådyrene i haven, hvilket altid er et herligt syn”, fortæller Kamma.

Fællesskabet

”Livet i Faxe Ladeplads handler rigtig meget om fællesskabet. Vi har et stort og rigt foreningsliv for alle aldre. Vores Medborgerhus gør rigtig meget for at være samlingspunkt i byen. Og fordi naturen og fællesskab betyder så meget for os, der bor her, så er idrætsforeningerne også meget velbesøgte – lige fra roklubben til fitness og parkour. Fællesskabet giver også en ekstra tryghed. Børnene kan trygt rende rundt og lege, vi har et par efterskoler i byen, som er med til at give liv og deltager i fællesskabet, og vi har adgang til alt det, man som familie skal bruge i sin dagligdag. Det er tit, at vi har fire ekstra til aftensmad, fordi de lige blev grebet af at lege sammen eller fange Pokemons. Så fællesskabet rækker virkelig fra børnene til forældrene og de ældre i byen. Alle er meget stolte af det særlige Faxe Ladeplads kan med sit foreningsliv og vores engagement”, lyder det fra Kamma Schou.
“Vores liv handler om prioriteter. Vi har valgt at prioritere familielivet ligesom mange andre i Faxe Ladeplads. Det er værdier som nærvær, der fylder hos os; at vi kan gå ud i haven og plukke en tomat sammen betyder mere, end man aner”, slutter Kamma Schou.