Mød Malene og Søren

Hvordan ender en jyde og en nordsjællænder lidt uden for Førslev på Sydsjælland? Det spurgte vi Malene og Søren om. De har boet her sammen med deres tre børn i 11 ½ år.

 

Malene arbejder som konsulent i det offentlige og Søren driver sin egen virksomhed. Huset blev købt, da de to stadig var studerende og boede i København, men havde behov for plads til at udfolde interesser og ro til at være dem selv.

”Vi flyttede herned, da vi var 23 og stadig under uddannelse. På det tidspunkt handlede det meget om pris og plads,” starter Søren ud.

”Da vi først så huset og grunden her, var vi ikke i tvivl. Her er alle de muligheder, som vi har brug for i forhold til den mentalitet vi har, og til Sørens hobby. Vi er mere landmennesker end bymennesker,” lyder det fra Malene.

Parret flyttede fra hovedstaden til det sydsjællandske uden nogen relation til lokalområdet, men det fik de hurtigt lavet om på.

”Da vi flyttede herned gik vi en ”hej-vi-er-flyttet-ind” tur til alle naboerne, som alle inviterede os ind til kaffe. Vi blev taget virkelig godt i mod af alle. Herude har vi altid haft et godt naboskab. I København vidste vi knap nok, hvem der boede i opgangen,” fortæller Malene.

Infrastrukturen er vigtig

På det nedlagte landbrug der fungerer som familiens base har de gennem de sidste 11 ½ år haft stor glæde af den centrale placering Faxe Kommune har på Sjælland.

”Vi har alt hvad vi behøver lige i nærheden.Vi arbejder begge uden for kommunen, men det er ikke noget problem, da vi bor så tæt på motorvejen og større veje. Det gør det også nemt og hurtigt at komme til Ringsted eller Næstved. Så infrastrukturen betyder virkelig meget for os i både hverdagen og fritiden.”, fortæller Søren.

Masser af kulturelle tilbud

Det er ikke kun infrastrukturen, som familien sætter stor pris på. Fritiden i Faxe Kommune byder nemlig på et væld af muligheder for alle aldersgrupper.

”Jeg synes, at der er masser af muligheder her. Vi har jo alt fra baby-rytmik til comedy shows. Vi behøver ikke tage til København for at opleve noget. Der sker store ting i vores egen kommune og nabokommunerne, så vi har masser af kultur inden for en virkelig kort afstand,” lyder det fra Malene.

”Vi er en familie, der elsker at være udenfor. For os betyder det virkelig meget at have lys og luft omkring os. Og masser af natur lige udenfor døren. Vi har både marker, søer, skov og strand indenfor rækkevidde. Vi har desuden så meget plads på vores egen matrikel, at kommunen har givet os tilladelse til anlægge en bane til Sørens smalsporslokomotiver. Det kunne vi jo ikke gøre hvor som helst,” fortæller Malene.

Og hver dag vi kommer hjem fra arbejde tænker vi ”det er virkelig rart at komme hjem”

”En af de ting der har overrasket mig mest ved at flytte fra København til Sydsjælland er de mange penge vi har sparet på forsikringer, ejendomsskatter og sågar vandet er billigere her. Det er helt vildt,” fortæller Søren.

”Og så er der alle de gratis glæder i form af naturen her. Vi er måske ikke dem der bruger den mest, men her er virkelig flot – i både skovene og på strandene. Det er med til at give en ro at gå en tur her,” følger Malene op.

”Og hver dag vi kommer hjem fra arbejde tænker vi ”det er virkelig rart at komme hjem”. Så har man da fundet sit hjem,” siger Malene.