Mød MetteMaje, Daniel og Bernhard

Den gamle landsbyskole i Kongsted ved Rønnede gennemgår i øjeblikket en make over uden lige. To stilbevidste københavnere med masser af ideer og gåpåmod er nemlig flyttet ind i skolestuerne.
Væggene i de tidligere skolestuer står helt nøgne og nypudsede, da Følelsen af Faxe i slutningen af marts besøger MetteMaje Skøtt (34 år), Daniel William (35 år) og Bernhard på to år. De har 1. februar fået overdraget nøglerne til den tidligere landsbyskole, men har allerede fået isoleret loft og krybekælder. Nu undergår skolestuerne en større forvandling.

MetteMaje og Daniel, der begge er selvstændige, er flyttet fra en hyggelig villalejlighed med egen have og gode naboer i Københavns nordvest kvarter til et område, som de kun kender ganske lidt.

”Vores venner synes, det er modigt af os at flytte helt herned. Men da vi kom ind i huset føltes det bare som hjem. Vi har fået et stort hus med en kæmpe have til en god pris. Der skal laves en del på huset, men vi kan godt lide den slags og tror, vi kan skabe en rigtig fin base her i huset,” fortæller Daniel.
Du kan følge familiens arbejde med at renovere huset via Instagram @voresgamleskole

MetteMaje er selvstændig boligstylist og glæder sig til at afprøve nogle af sine bedste boligideer i de nye stuer.  Daniel pendler til Taastrup, hvorfra han blandt andet udlejer udstyr til filmbranchen. At Rønnede ligger tæt på motorvejen, samtidig med at byen er omgivet af skøn natur, havde derfor også en betydning for valg af bosted.

Bernhard er netop begyndt i vuggestue Møllen i Rønnede.

 

”Så håber vi bare, at vi falder godt til, at Bernhard trives her, og at vi forhåbentlig møder rare mennesker hernede. Indtil videre har vi hilst på et par naboer, men flere fra byen er gået forbi huset og er stoppet op for at snakke, hvis vi har været ude,” fortæller MetteMaje.