Mød Rina, Mathias og Laust

Rina, Mathias og lille Laust flyttede fra Køge til Faxe Ladeplads og blev blæst omkuld af vinden og venligheden i byen.

Da Rina Andreasen blev gravid, blev hun og kæresten Mathias Fæster hurtigt enige om at finde den bedst mulige base for sønnens liv. Rinas gode barndomsminder om skoletiden på Hylleholt Skole og rygterne om gode dagplejere i byen fik hende til at foreslå Mathias at flytte til Faxe Ladeplads.

”Mathias er fra Hillerød, som er en langt større by. Så han skulle lige se byen an. Han faldt dog hurtigt for stedet, fordi der er marker, skov og strand inden for en overskuelig afstand. Desuden gør togforbindelsen mellem Faxe Ladeplads og København det muligt at have et job i storbyen, selvom man har sin daglige base på landet,” fortæller Rina Andreasen.

Venligheden er det bedste

Rina, Mathias og Laust flyttede fra Køge til Faxe Ladeplads i november 2017. De føler sig stadig nyforelskede i naturen, i roen og i lokalsamfundet.

”Det bedste ved Faxe Ladeplads må være venligheden. Jeg er ikke vant til, at man hilser på hinanden på gaden. Det var derfor lidt af et kulturchok for mig at opleve, at fremmede hilser på os, når vi kommer med barnevognen. Men nu har jeg vænnet mig til det. Og faktisk kan et enkelt ‘hej’ og et smil gøre meget godt, når man er ved at blive blæst af vejen ude ved vandet. Det er uden tvivl en af de største styrker ved at bo i denne by – man føler sig velkommen,” fortæller Mathias Fæster.

”Det bedste ved Faxe Ladeplads må være venligheden. Jeg er ikke vant til, at man hilser på hinanden på gaden. Det var derfor lidt af et kulturchok for mig at opleve, at fremmede hilser på os, når vi kommer med barnevognen,” fortæller Mathias Fæster.

Savner ikke byen

Rina og Mathias forventede, at der nok var ting, som de ville komme til at savne ved at bo i Faxe Ladeplads.

”Vi regnede da med, at vi ville savne byen, døgnleveret take away og de korte afstande. Men nej, vi savner det ikke,” fortæller Rina Andreasen.

De føler sig naturligt nok stadig nye i byen og glæder sig til at udforske og blive en del af foreningslivet.