Mød Signe og Lars

Signe og Lars Fischer Grønbech havde kigget på rigtig mange villaer, da de en sommerdag besøgte Lars’ familie i deres nybyggede hus i Dalby. Solen skinnede, børnene legede på vejen, og det fik familien solgt på ideen om at bygge selv.

 

”I flere år havde vi kigget på villaer i større byer som Roskilde og Køge. Jeg ville ikke bo i en mindre by. Men enten var husene for dyre eller også krævede de bare alt for meget istandsættelse. Så det endte med, at vores huskiggeri gik helt i stå,” husker Signe Fischer Grønbech.

En sommerdag i 2016 besøgte Signe, Lars og deres søn Nikolaj på 3 år Lars’ svigerinde og svoger, der netop var færdige med at bygge hus i Dalby. Solen skinnede, naboerne snakkede over de lave, nyanlagte hække og lille Nikolaj legede med nabobørnene på den fredelige vej.

”Vi tænkte, det er da bare
perfekt det her.”
”Byggegrundene var mindst en million kroner billigere end i Køge. Vi kunne bygge et hus, der var nøjagtigt, som vi ønskede det og stadig have råd til at tage på ferie og gå til sport. Og vi kunne opfostre vores børn i et sundt og godt miljø tæt på familien,” fortæller Lars Fischer Grønbech.

Fortryder ikke skiftet

Et år senere kunne familien Fischer Grønbech flytte ind i et nyt hus på samme vej. En vej, der primært er beboet af yngre børnefamilier. Signe og Lars har ikke fortrudt deres skift fra lejligheden på Frederiksberg.

”I vores opgang hilste folk dårligt nok på hinanden. Her på vejen kender alle hinanden og hinandens interesser. Vi hjælper hinanden for eksempel ved at se efter hinandens børn. Alle er mere eller mindre det samme sted i livet, så det gør det let at relatere sig til hinanden,” fortæller Lars Fischer Grønbech.

Engang imellem kan Signe og Lars dog godt savne anonymiteten fra byen.

”Det er selvfølgelig både godt og skidt at hækkene er så lave. Man presses lidt mere til at forholde sig til hinanden. Omvendt er det også rart, at det er de samme mennesker, man møder til juletræstænding og til gymnastik,” siger Lars Fischer Grønbech og griner.