Tag på efterskole

Personlig udvikling, nye venner, massevis af oplevelser og en hverdag lidt væk fra mor og far. Der er mange gode grunde til at tage et år på efterskole.

I Faxe Kommune har vi hele fem forskellige efterskoler. Vi giver dig her et overblik over dine valgmuligheder.

Foto: Efterskolerne/Henning Hjorth

Sydøstsjællands Idrætsefterskole

I Haslev finder du Sydøstsjællands Idrætsefterskole (SØS) med 156 elever. SØS er en fagligt orienteret idrætsefterskole for 10. klasser med et højt aktivitetsniveau. Eleverne deltager i så mange prøverelaterede fag som muligt. Linjefag på SØS kan du vælge ét af følgende linjefag: Fodbold, håndbold, basket (drenge) og gymnastik/dans (piger). Der undervises i dansk, engelsk, matematik, tysk/fransk, fysik/kemi og fællesgymnastik. Undervisningen afsluttes med FS10.
Besøg efterskolens hjemmeside

Haslev Idrætsefterskole

Haslev Idrætsefterskole er for dig, der elsker volleyball, håndbold, fodbold eller dans/fitness. Skolen rummer ca. 130 elever, der vil noget med deres sport og med efterskolelivet og fællesskabet. På Haslev Idrætsefterskole er dagene fyldt med sport, boglige fag, temadage, holdningsdage, valgfag, gymnastik, idrætslinjeture og skiture. Skolen er forankret i de folkekirkelige værdier.
Besøg efterskolens hjemmeside

Karise Efterskole

I Karise finder du Karise Efterskole med 90 elever mellem 14 – 21 år. Efterskolen er målrettet elever med særlige læringsforudsætninger, herunder læringsvanskeligheder, udviklingshæmning og autisme. Skolen har særligt fokus på de musiske, kreative, kommunikative, kropslige og tværfaglige tilgange i undervisningen. Elevernes personlige udvikling og identitetsdannelse er i fokus. På Karise Efterskole har du mulighed for at tage eksamen på FP9-niveau i dansk, matematik og engelsk.
Besøg efterskolens hjemmeside

Faxehus Efterskole

I Faxe Ladeplads ligger Faxehus Efterskole med 100 elever. Her kan du gå i 9., 10. eller 11. klasse. Skolens faciliteter og beliggenhed ud til strand og egen skov gør det attraktivt for eleverne at færdes indenfor såvel som udendørs. På Faxehus Efterskole vælger du enten den internationale eller den naturvidenskabelige studieretning. Desuden kan du vælge imellem linjefagene kunst, musik, teater, friluft og vandsport.
Besøg efterskolens hjemmeside

Waldemarsbo Efterskole

På Waldemarsbo Efterskole kan du gå fra 8. – 11. klasse. Skolen optager elever med særlige læringsforudsætninger. Efterskolens tilbud henvender sig til de elever, som gerne vil lære, men har vanskeligt ved den undervisningsform som det traditionelle skolesystem tilbyder. Elevgruppe består af elever med og uden diagnoser som f.eks. Autisme spektrum tilstande, samt af elever med specifikke eller generelle vanskeligheder i forbindelse med læring.  Linjefag: Teater, kortfilm, køkken, friluftsliv og dyr & natur m.fl. Skolen er som udgangspunkt prøvefri, men tilbyder folkeskolens prøvefag (FP9) i dansk, matematik og engelsk til de elever, som det kan være relevant og realistisk for.
Besøg efterskolens hjemmeside